Olie/niveau alarmen

RIOTECH levert hoogwaardige producten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, zowel voor afscheidings- als afwateringstechniek.

 

Persoonlijke aanvraag

Wij zijn gaarne bereid om in een persoonlijk onderhoud uw aanvraag te bespreken en een vrijblijvend voorstel te doen, passend op uw specifieke situatie.

Olie/niveau alarmen

Het alarmsysteem is altijd aan te bevelen omdat het aangeeft wanneer de afscheider geledigd dient te worden en wanneer er onverwachte of gevaarlijke situaties voordoen. Een alarmsysteem is vereist zodra de in EN858-2 gestelde voorwaarde, met betrekking tot het ontsnappingsgevaar van lichte vloeistoffen, niet haalt. Het alarmsysteem meet met behulp van de oliesensor de dikte van de olielaag en geeft daarmee aan of de afscheider moet worden gereinigd.

 

De afstelling (hoogte in het bekken) van de sensor is afhankelijk van de toegestane olielaagdikte welke per type bekken is vastgesteld. De sensor geeft een signaal naar de controlemodule zodra de maximale dikte bijna is bereikt. Dan kan het ledigen van de afscheider worden ingepland alvorens de vlotter de uitlaat volledig afsluit. Een tweede sensor signaleert het vloeistofniveau in de afscheider om ongewenst overstorten vanuit de afscheider te kunnen voorkomen. Dit is bijzonder belangrijk wanneer de vlotter de uitlaat afsluit of wanneer de afscheider door opstuwing in het afvoerkanaal tot boven de bovenste waterlijn gevuld wordt. Deze vloeistofniveau sensor werkt eveneens in het geval het coalescentie element sterk vervuild is. Bij deze situaties dienen er controlerende, reinigende of andere herstelmaatregelen te worden genomen om de functie van de afscheider te waarborgen.

 

Navigatie

Contact

Locatie

Olieafscheiders

Afvoergoten

Vetafscheiders

Pompputten

RVS Afvoergoten en (g.ij.) putten

Septictanks (IBA)

Telefoon: 0180 - 654266

E-mail: info@afscheiders.nl

Reedijk 7p
3274 KE, Heinenoord

  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider1
  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider2
  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider3
  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider4
  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider5
  • Riotech Afscheiders Olieafscheiders Afvoergoten Vetafscheiders Pompputten Slider6

Olie/niveau alarmen

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product of deze productgroep? Wij helpen u graag verder. Laat via de knop hieronder uw naam en telefoonnummer achter, wij bellen u terug.

(U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier)

 

Download brochure

Download de brochure: